Pudding chia z musem truskawkowym

Nie macie pomysłu na deser, do którego będą Wam potrzebne tylko trzy składniki? Albo śniadanie, przy którym rano nie będzie dużo pracy i będziecie mogli dłużej pospać? Jeśli tak, to idealnie trafiliście, a jeśli nie to również zapraszam na coś nowego i mega pysznego. Jedząc ten pudding dostarczycie organizmowi dużo błonnika, zdrowych tłuszczy, wapnia, magnezu, fosforu, witamin z grupy B, przeciwutleniaczy i co jest równie ważne, pysznego smaku. Kiedy raz zasmakujecie, nigdy nie zapomnicie tego smaku i często będziecie do niego wracać ☺  Postanowiłam zgłosić ten przepis do konkursu sklepu Agnex i Durszlak - Bakalie Mają Moc. Mam nadzieję, że ten przepis przypadnie Wam do gustu.

Składniki:
• 5 łyżek nasion chia Agnex
• 250 ml dowolnego mleka
• 200 g truskawek (mogą być mrożone)

Wykonanie:
Nasiona chia wsypujemy do miseczki i zalewamy mlekiem. Odstawiamy do lodówki na noc. Rano wyciągamy napęczniałe nasionka i przekladamy do dwóch szklanek. Truskawki blendujemy na mus, jeżeli nie macie blendera, możecie rozgnieść truskawki widelcem. Mus z truskawek wykładamy na pudding i gotowe. Smacznego 🍓




Komentarze

Popularne posty