Pierś z kurczaka pod zieloną pierzynką

W sam raz na niedzielny obiad. Wspaniały dodatek do ziemniaków i surówki lub ciepła przekąska na imprezę czy rodzinne spotkanie. Szybkie w przygotowaniu i nie wymagają dużo pracy. Zapach pietruszki rozprzestrzeniający się po domu w czasie pieczenia filetów, przywodzi na myśl lato i zielone ogródki pełne ziół. Taki sposób na kurczaka to coś nowego kiedy znudzi Wam się zwykła panierka. Są naprawdę pyszne. Przekonajcie się sami! ☺

Składniki:
• 2 filety z kurczaka
• pęczek natki pietruszki
• 1 ząbek czosnku
• 4 łyżki startego sera lub parmezanu
• 3 łyżki masła
• przyprawy (pieprz, sól, curry, tymianek)

Wykonanie:
Filety umyć i przekroić na pół. Rozbić lekko ręką i przyprawić, podsmażyć na oleju z obu stron. Pietruszkę umyć posiekać, czosnek posiekać, ser zetrzeć, połączyć wszystko z masłem i wymieszać. Podsmażone filety ułożyć na blaszce do pieczenia wyłożonej pergaminem. Mięso posmarować masełkiem. Zapiekać w piekarniku 15 minut w 170° . Smacznego! ☺

Komentarze

Popularne posty